Cercar en aquest blog

divendres, 17 d’octubre del 2008

Resum d`estiu 2008

Hola amics després de la publicació del viatge a Alcúdia , seguirem el resum d`estiu.

A l`últim article abans del viatge estavem parlant sobre l`inici de les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2008 de Maó .

Com ja vam dir , les festes de Maó ja havien començat , i vam participar en dues festes de barriada , pero el plat fort començava dia 6 amb el pregó de festes , que aquest any era una data especial , ja que feia 20 anys que per primera vegada es van juntar els gegants menorquins per a participar a les festes de Maó . Els gegants que van participar al 1988 van ser , en Jaume i na Roser d`es Castell, en LLorenç i na Eulalia d`Alaior , els gegants de la ciutat , en Tomeu i na Guida , el que va ser el tercer gegant de la ciutat N`Abú Umar , la qual va ser la seva primera sortida com a 3r gegant de la ciutat i també l`última i els gegants convidats de fora l`illa , en Llorenç i n`Agnès de Matadepera.

Una vegada dit això , començam el relat del dia del pregó:

Els nostres gegants estaven dins el local de l`AVV de l`avinguda de Menorca , els membres de la colla van sortir d`allà per a baixar cap a la plaça de la constituciò , on els esperaven els gegants de la ciutat , els d`IBAS , en Miquelet es salero , i els 3 gegants vinguts de Santa coloma de Farners i la geganta Mia del col.legi Maristes-Valldemia de Mataró.

Els gegants que van sortir per representar la nostre colla , van ser :

els estimats L`avi Perico i s`àvia Aguedet , els gegants pagesos , Joan i Rita , en Quicus i na Quica , i en Toni es saig i na Tònia de la sala , i com no podria ser d`altre manera acompanyats dels nostres estimats músics que com sempre ens van fer ballar amb molta alegria .


La desfilada va sortir de la plaça de l`ajuntament i va enfilar cap es pont de St Roc , plaça bastió , costa de sa plaça i la novetat de la nit , després de molts anys , els gegants van tornar a entrar a la plaça plena de gent ballant amb la nova banda de la ciutat de Maó .

Les figures es van repartir en dos grups, el primer grup el vam formar la nostre colla , amb els nostres 8 gegants els quals van ser molt aplaudits per el públic i el segon grup els convidats de fora de l`illa i els gegants de Maó i IBAs.


Una vegada acabat el ball de gegants va començar , el pregó realitzat per el Bariton Lluís Sintes , un pregó molt emotiu , amb la canço de:


"
Festes de Gràcia que alegres són
Festes de Gràcia de pau i d' amor
Són dos records d' història i tradició
Són s' esperit de sa ciutat de Maó
Festes de Gràcia que alegres són
Festes de Gràcia de pau i d' amor
Elles nos diuen a petits i grans
Per ara i sempre visquem com germans.

Ja sona es tirurit, ja sona es tirurit, ja és jaleo
Fandango ballarem, fandango ballarem i es bolero
Ja sona es tirurit, ja sona es tirurit, ja és jaleo
Ja surt sa colcada que és lo més polit.


Un gran pregó , el qual tots els maonesos i maoneses van ovacionar una vegada acabat amb el tradicional "es Mahón"


Pròxima actulaització el dissabte de la Mare de Déu de Gràcia .