Cercar en aquest blog

dissabte, 13 de desembre del 2008

Crònica del Diari Ultima Hora Menorca







Avui publicam la crònica de les nostres festes en honor a Sant Gaietà realitzades el passat mes d`agost del 2008.



Diu així:






Es Migjorn i Llucmaçanes viuen la glòria de la festa , Les festes de Sant Gaietà van viure ahir el seu primer dia fort amb els caixers i els emblemàtics gegants com a mestres de cerimòniaAmb la tradicional repicada de campanes i uns quants trets de morter van començar ahir capvespre les festes de Sant Gaietà 2008, que van reunir a Llucmaçanes a centenars de persones arribades de tots els racons de l'Illa, amb forta presència de maonesos i maoneses i d'habitants d'altres indrets del terme municipal de Maó.
El bon temps i l'absència d'incidents importants van permetre gaudir a tothom de la jornada festiva.A dos quarts de sis, la colla gegantera del poble, que és l'agrupació que compta amb més gegants de totes les Illes Balears, va començar a animar la festa, avisant als veïns de l'inminent pas de la qualcada, enguany formada per una trentena de caixers i caixeres.Val a dir que els gegants, acompanyats pel nou capgros, en Tòful, van comptar amb l'acompanyament de la Banda de Música creada l'any passat expressament per les festes de Sant Gaietà.
Amb el fabioler al capdavant, la qualcada va sortir poc després per recórrer els carrers del poble i escalfar motors de cara al jaleo, que molts esperaven amb delit al Pla de Sant Gaietà. Abans, però, calia entrar a l'església per asistir a les solemnes completes en honor al sant.Finalment, amb una plaça entregada ja des de bon principi, va donar inici el jaleo, el moment més esperat, que va transportar a llucmaçaners i visitants cap a la glòria. La pomada i la cervesa van ser dues de les armes més utilitzades per combatre la calor i la suor.Un cop acabat el jaleo, els més resistents van ballar de valent a la revetlla animada pels grups Guateke Maravillas i Fraggles. Altres van continuar la festa en alguna de les cases dels camins que es perden pels voltants de Llucmaçanes.