Cercar en aquest blog

dijous, 11 de juny del 2009

Festa de Primavera d`es Busquerets




Bones amics , aquest cap de setmana com ja sabeu , els nostres gegants tenen el seu compromis amb la festa de primavera que es celebra a la barriada des cami de ses vinyes, organitzada per s`escoleta d`es Busquerets.
Aquesta és una de ses sortides més antigues dels nostres gegants , fa desde l`any 1992 que mai han fallat , fagi vent , fagi pluja , els gegants han estat allà .
Hi ha que recordar que l`any passat degut al mal temps que va fer , el passacarrers va ser supès , pero la festa es va traslladar a l`interior del polisportiu de Maó on els gegants si van poder ballar , durant una hora aproximadament.
Aquí podreu veure un parell d`imatges de diferents anys :



Fotografia del passacarrers de l`any 1992 , aquí en Quicus i na Quica encara portaven els seus antics vestits.
Una imatge que ja forma part dels records de molts menorquins, la banda Nura d`es Mercadal , que durant molts anys va acompanyar el passacarrers d`es Busquerets , fins la dissolució de la banda. Hi ha que dir que durant molts anys , van ser ells els encarregats de posar música als passacarrers dels gegants menorquins i també de sonar en els nostres estimats jaleos de varis pobles.Una imatge més recent , tot i que ja fà quasi deu anys, passacarrers de l`any 2000 primer any que va participar sa Princesa.

Aquesta és una imatge de l`any 2006 , segon any en el que n`Abu Umar també participava en la festa com acompanyant de sa princesa.

La festa d`aquest any es tornarà a realitzar després de molts anys , dins el pati de l`escola Verge de Gràcia , degut a les obres que es realitzan a l`escoleta d`es Busquerets .

La sortida del passacarrers serà a les 17 h desde el pati de l`escola de Verge de Gràcia i els gegants aniran acompanyats per els nostres amics de la banda de cornetes i tambors de Dalt Sant Joan.