Cercar en aquest blog

dijous, 2 de juliol del 2009

Gegants de Costa Rica , EL REI I LA REINA

Després d`uns mesos de secretisme , ara ja podem dir que a Llucmaçanes han nascut dos nous llucmaçaners , el Rei i la Reina .


Aquests gegants van ser encomanats per el Cercle Internacional d`Amics dels Gegants , una associació que engloba , més de 80 països de tot el món on trobem gegants .



Els gegants havien de representar les diferents figures que podem trobar al nostre Pais , i com un gran nombra de figures , representen dos monarques , es va decidir que representasin dos reis , ja que a Costa Rica , és un estil de figures que no tenen .




Aquests gegants es van encomanar , per que en el viatge que va fer el Cercle a Costa Rica , les colles d`allà els i van regalar dos personatjes , amb l`estil que tenen en aquella zona , per això el Cercle volia tornar-lis el regal .

Els gegants han estat contruits per en Víctor Pons Arnau , amb l`ajuda de Joan Pons , Paqui Arnau , Rosa Jurado .
La Reina , en una ma porta el llibre de Tirant lo Blanc de Joanot Martorell , i a l`altre la rosa simbolitzant la diada de sant Jordi una de les festes més importants de Catalunya . I el gegant porta un mapa , que és una de les primeres representacions en la qual apareixen America i Europa.


Els gegants abans de marxar cap a Barcelona , van tenir una petita festa de despedida per part dels membres de la nostra colla, hi ha que dir que el Rei porta un anell que és l`escut de Llucmaçanes .
Aquests gegants des d`un inici es deia que eren de la barriada d`Altigran de Monzón , Huesca , pero durant la festa es va descobrir la veritat , els gegants eren del cercle internacional i els cedia a les colles de Costa Rica , i els gegants agafarien el nivell de representar les figures del nostre Pais , com poden ser en Treball i la Cultura de l`Agrupacio de Catalunya , o en Foner i na Tanit de les Illes Balears.



Doncs poc més a dir , la festa va ser un èxit , i ens despedim d`aquests llucmaçaners que sempre recordaran el seu origen .





Una abraçada i esperem veurels aviat.