Cercar en aquest blog

dilluns, 27 de juliol del 2009

...PER QUE SANT JAUME NO N`HI HA CAP COM ELL....

Bones amics/gues , avui en la nostra publicació farem un petit resum de les festes de Sant Jaume d`Es Castell , que com ja sabeu , la nostra colla va participar juntament amb la colla de Maó per a portar en Jaume i na Roser , gegants d`Es Castell.Aquest any han estat unes festes diferents , el poble es trobava dividid , per les obres de reabilitació de l`esplanada , que van impadir que el jaleo , les sortides dels gegants etc es poguesin fer desde el seu lloc tradicional .

Dia 24 ens vam trobar a les 16:15 h per a treure els gegants , i partir cap a l`església del Roser , lloc d`inici dels passacarrers d`aquest any .

Després de molts anys , la colla de Sant Lluis , ha pogut tornar a dur en Lluis i na Maria a les festes d`es Castell , des d`aquí els i volem donar l`enorabona , i esperam veurels per moltes altres festes menorquines.


El passacarrers estava format , per en Jaume , na Roser i en Xec , acompanyats per els seus inseparables amics , els grallers d`Es Castell , que no van torar ni un moment de sonar per a que els gegants es puguesin lluir per Sant Jaume.



Llavors trobavem , els representants de Sant Lluis , na Tecla , en Doraemon , i en Lluis i na Maria amb els seus respectius grallers , i tancant la desfilada , la Banda de Música d`es Migjorn Gran.


El recorregut es va veure una mica variat ja que aquest any es va començar la volta al revés , però la festa estava assegurada .

En Jaume i na Roser , en cap moment estaven aturats , tan era amb la música dels grallers , com els pasdobles de la banda d`es Migjorn , quines ballades que feien .

Dia 25 , dia de Sant Juame , ens teniem que trobar de bon matí ja 1ue la sortida de la diana era a les 8 del matí , pero aquest any hi hem tingut un convidat un poc emprenyatiu , el vent , o més ben dit sa tramuntana els gegants anaven a la vela però no es van voler perdre la seva tradicional sortida , al so de " Quinto levanta tira de la manta...."




A les 9:20 els gegants ja estaven de nou a l`Ajuntament , i els geganters a berenar , aquesta vegada , els gegants van entrar juntament amb els geganters i grallers a la plaça d`es Mercat , ja que el vent era fort i aixi tots estavem tranquils de que els gegants no patirien cap caiguda .




A les 10:30 , en Jaume i na Roser , es van preparar per a començar la tradicional pujada a missa, aquest any desde la cantonada del museu militar .

A ritma de pasdoble , els gegants van anar ballant i pujant cap a l`església del Roser , ja que a les 11 hi havia anunciada la missa de caixers.



A les 12 h els gegants estaven plantats ja al carrer victory per anunciar que la davallada estava apunt per començar i en el moment just una potent traca va anunciar que es començava la tradicional davallada a ritme de les "frases Menorquines", en Jaume i na Roser , volta que te volta , i en cap moment van torar de ballar , la gent volia festa i aixi era.


a les 13:10h la gent del poble va orbrir pas per a que la davallada no s`allargués més del compte , i els gegants es van despedir de les festes fins l`any que ve.


Videos:

Dia 24
Dia 25
Diana
Pujada a Missa