Cercar en aquest blog

dijous, 27 d’agost del 2009

Sant Climent i Sant Bartomeu 2009

Bones amics i amigues , ara feia ja un temps que no realitzaven ninguna actualització , i és que els nostres estimats gegants i geganters han tingut una setmaneta de descans , tot i que hi ha hagut dos pobles inmersos en les seves festes majors.
El primer poble en tenir els dies grans , va ser Sant Climent , on els primers protagonistes de la jornada , van ser en Tomeu i na Guida gegants de Maó , juntament amb els gegants d`Ibas i en Miquelet es Salero , tots ells portats per la colla de Geganters i Grallers de Maó .



Ells van ser els encarregats d`avisar a tot es poble de Sant Climent que les festes ja estaven al carrer, amb un passacarrers que va durar uns tres quarts d`hora aproximadament.
Un altre poble que també va viure les seves festes ha estat Ferreries , en honor al seu Patro Sant Bartomeu .
Hi ha que dir que tot i que en aquest poble no tenen gegants , si disposa d`un grup de capgrossos.
Els dos capgrossos principals i més grans , aquest any han sigut batejats com en Tomeu Berruga ,antigament conegut com es Pirata , i en Panxa Rotja , es payaso.


Tots ells van ser els encarregats de encetar la festa els dies grans , el dissabte de Sant Bartomeu (dia 23) i el dia de Sant Bartomeu(24) , juntament amb la banda de Música de Ferreries , van passetjar per els carrers del poble , amb una gran quantitat de públic que els seguia .

Les següents festes que trobarem seràn les de Sant LLuis , on en Lluis , na Maria , na Tecla i en Doraemon juntament amb els capgrossos . seràn els protagonistes de les festes en honor a Sant Lluis rei de França.