Cercar en aquest blog

dilluns, 17 d’agost del 2009

Un Sant LLorenç de molta calor

Bones amics/gues d`aquest bloc, avui farem un petit resum de com han anat les festes de Sant Llorenç d`Alaior.
Com be vam dir en la publicació anterior , la nostra colla juntament amb els geganters de Maó vam ser els encarregats de portar en Llorenç i na Eulàlia , durant les festes d`Alaior .
Ja tenim es dissabte de Sant Llorenç que a les 16 :45 està donada la sortida dels gegants , en aquest cas els gegants que sortirien serien , en Llorenç i na Eulàlia , la música vindria per part de la colla de grallers d`Es Castell , seguits per els grallers de Sant Lluis i la seva colla de geganters que van portar en Lluis i na Maria .

Tant els nostres gegants avis , com en Tomeu i na Guida de Maó , es van quedar dins l`Ajuntament , ja que les figures que aquell dia tenien que ser les màximes protagonistes eren en Llorenç i na Eulàlia , i així va ser , amb unes grans ballades que els i feien fer els membres de les colles de Maó i Llucmaçanes reforçats amb alguns membres de la colla d`Alaior .

La volta no va ser molt llarga , d`una durada aproximadament de una hora i un quart , però la calor va ser molta , la veritat es que cada any per Sant Llorenç fa moltíssima calor.

Els gegants van fer el seu tradicional passacarrers i una vegada arribats a la plaça , un parell de balls i cap a s`Ajuntament a esperar la sortida de la diana, però en aquell moment la banda de música d`es Migjorn Gran començava la seva anada a Sant Pere Nou , i en Llorenç i na Eulalia van voler aprofitar la música i fer el darrer ball del dissabte de festes , entre els aplaudiments del públic asistent.
Llavors van entrar els dos gegants i van quedar exposats dins la "Sala".

Al dia següent l`hora de sortida era les 9h , així que a les 8 :30h els geganters es començaven a preparar , per a treure en Llorenç i na Eulàlia a fer la seva tradicional volteta dels matins .

El recorregut com al dia anterior no va ser molt llarg , la música venia per part de la banda de cornetes i tambors d`Alaior , que anava seguida del grup de capsgrossos d`Alaior i tancaven la desfilada els gegants .



Bastanta era la gent que seguia en Llorenç i na Eulàlia en el seu recorregut per a anunciar que la festa seguia .

Dins el recorregut hi ha un punt fixe , la ballada davant el geriatric d`Alaior a sa plaça d`es Ramal , un dels moments més emotius , on es pot veure aquelles persones , que anys enrera havien viscut les festes acompanyant els seus fills a veure els gegants i que ara són els gegants qui els hi van a fer una visita.

Una vegada acabada la ballada , de nou cap a sa plaça constitució , i carrer major cap a s`Ajuntament , que hi havia que descansar per estar frescos per sa desfilada de carroses.


La desfilada de carroses , estava programada a les 20 :30 , però els geganters ens teniem que trobrar abans per treure gegants , posar faixes , afinar instruments i partir cap a dalt Sant Pere Nou .

Un fet a destacar d`aquest any , ha estat la nova incorporació de 11 joves músics a la nostra banda , molt joves , però amb moltes ganes de festa , als quals els i volem agraïr el seu esforç , al igual que a na Glòria i na Paquí per l`organització del grup , ja que sense elles , no hauriem pogut gaudir de la seva música que ens va animar durant tota la desfilada .


Aquest any la desfilada es va fer esperar , i va arribar quasi amb tres quarts de retràs , en el moment que les vam veure apareixer , en Llorenç i na Eulàlia van encapçalar la comitiva de gegants , seguits per els grallers d`es Castell i Sant Lluis que fein la música per els gegants d`Alaior , en Xec d`Es Castell , llavors teniem en Tòfol , en Toni es Saig , na Tònia de la Sala, els nostres músics i tancant la delegació llucmaçanera , l`avi Perico i s'àvia Aguedet.
Tancant la comoitiva de gegants , teniem en Pere , na Gràcia , en MIquelet es Salero , els grallers de Maó , i en Tomeu i na Guida .
El recorregut va ser el de sempre , i com no podia ser d`altre manera , els carrers estaven plens de gom a gom , i els gegants no paraven de ballar , en Llorenç que quan donava voltes , la capa s`obria i anava de banda a banda de carrer amb un ohhhhhh!!!!!!!! per part del públic.


A la plaça tots els grups van voler fer el seu ball per a que ningu es quedes sense veure els gegants ballar, llavors cap a sa plaça d`es Ramal ,i allà els gegants , geganters, i músics van descansar i van poder veure les carroses que aquest any tenien per temàtica la música .
Una vegada vistes totes les carroses els gegants es van tornar a posar al carrer per a pujar fins la plaça de la consitució , on en Llorenç i na Eulàlia es van despedir dels seus amics , per a dirigir-se cap a s`Ajuntament esperant que acabin les festes d`aquest any , i anar a dormir , fins la pròxima sortida.
Videos: