Cercar en aquest blog

dilluns, 22 de febrer del 2010

En Gaspar un gegant especial.

Bones amics/gues d`aquest blog , en la publicació d`avui anem a parlar sobre el nostre nouvingut Rei Gaspar , que es va estrenar a la cavalcada de Reis Mags de Maó . Com es pot veure en la publicació que fa referencia a la cavalcada de reis , la colla de geganters de Maó junt amb la nostra colla , van sortir conjuntament a la cavalcada de Reis amb la novetat d`aquest any , els tres reis mags d`orient d`altura.

En Tomeu , l`històric gegant de la ciutat de Maó , va agafar el paper de rei Melcior , o rei blanc , representant aixi el rei més vell , llavors en Martí d`Es Mercadal va sortir en el paper de Rei Baltassar , i en el cas del Rei Gaspar el tenia que representar un gegant de la nostra colla , en Joan , però no es va voler tocar la figura del gegant i es va decidir realitzar un nou membre per a la ja gran familia Llucmaçanera.

Aquí va ser com na néixer la idea de realitzar el rei Gaspar , que com be hem dit anteriorment , va sortir per primer cop, juntament amb els gegants de Maó i Es Mercadal , dia 5 de gener en l`arribada de s`es Magestats d`Orient.



El fet que avui volem recalcar , és que en la primera pàgina d`una revista especialitzada en els gegants , titulada: " El Món Geganter" te un petit apartat dedicat a les primeres estrenes de gegants de l`any , com poden fer els propis diaris el primer dia d`any nou .

Doncs la nostre sorpresa és que el primer gegant de nova creació que ha passetjat pel carrer ha sigut el nostre gegant Gaspar .

Aquí vos transcrivim el tros de text :
" Estrenes
El 5 de gener, vigília de Reis, té lloc la primera estrena gegantera
de l’any 2010 als Països Catalans. Es tracta del nou gegant
Rei Gaspar de Llucmaçanes - Maó, a l’illa de Menorca. La figura
ha estat realitzada per Víctor Pons amb vestit de cosidores
del poble. El gegant aparegué juntament amb els gegants de Es

Mercadal i Maó, que feren de Baltasar i Melcior respectivament."



Poca cosa més tenim a dir , fins la pròxima publicació .