Cercar en aquest blog

divendres, 14 de setembre del 2012

Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2012

Bones amics , avui parlarem de les festes de la nostra ciutat de Maó, tot i que per els nostres gegants ja van participar en varis actes enmarcats dins les festes , en aquest escrit farem referencia al pregó de festes i el dissabte de festes.
El pregó de festes d`enguany va tornar al seu dia habitual dia 6 que aquest any va caure en dijous, els gegants de Centelles encara no havien arribat , així que els participants van ser tots menorquins.
La representació del nostre poble va ser en Kikus i na Kika , en Toni es Saig i na Tònia de la Sala , en Joan i na Rita . També van participar en Homer , en Xec de la colla d`Es Castell , el gegant Yurka d`es camí d`Es Castell (Maó) , els gegants d`IBAS , en Miquelet es salero i els gegants de la ciutat de Maó en Tomeu i na Guida acompanyats per el grup "Cap de Fibló".
El recorregut va transcorrer per els centrics carrers que envolten sa plaça , carrer Nou , plaça reial , carrer de l`angel , plaça colon , costa de sa plaça , carrer de l`esglesia i de nou la plaça constitució on els gegants van fer 4 balls i els nostres gegants van entrar a l`Ajuntament mentres els gegants de la ciutat quedaven exposats per presidir l`acte del pregó.



El dissabte de Festes la representació llucmaçanera serien en Toni i na Tònia , que encapçalarien la comitiva seguint el grup musical Cap de Fibló, el recorregut va ser el tradicional , i en alguns moments els cavalls van seguir de ben aprop la comitiva, que ja contava amb la participació dels gegants de Centelles.
Van passar per llocs emblematics de la ciutat , com es pla d`es monestir , sa rovellada de dalt , es cos de gràcia , es geriatric , carrer de gràcia , Infanta , plaça reial , carrer nou i plaça constitució on es van fer un parell de balls i els nostres gegants es van despedir de les festes de Maó.