Cercar en aquest blog

dijous, 13 de setembre del 2012

Romeria a la Mare de Déu de Gràcia 2012


En aquesta publicació parlarem de la participació dels nostres gegants Joan i Rita en la Romeria que s`organitza a Maó fins l`ermita de Gràcia.
Hi ha que dir que el temps va posar en perill la celebració d`aquest acte ja que va ploure fins just mitja hora abans , però de cop el cel es va obrir , el sol va aparèixer i els participants van poder anar al punt de trobada , la plaça constitució de Maó.
Els nostres gegants es trobaven a l`entrada del saló de plens de l`Ajuntament de Maó i una vegada les flors naturals posades , els dos gegants van ser baixats per les escales i es van exposar a sa plaça.
La sortida va ser retrasada mitja hora per donar temps als carretons i cavallers que volien participar i que degut el mal temps no estaven del tot preparats.
Així va ser com a les 17:30h el grup Es Rebost encapçalava la comitiva seguits dels gegants , la banda de música de Maó i tots els carruatges i cavallers que van voler participar.
A diferents punts del recorregut es van interpretar diferents balls , destacant el ball de Sant Antoni que van realitzar els gegants i els balladors tots junts abans d`entrar as Cos.
Seguidament es va ballar front el geriatric i dalt es cos , llavors els gegants van passar a encapçalar l`arribada a l`ermita i van ser col.locats un a cada costat del portic que recollia la imatge de la Mare de Déu de Gràcia.
Seguidament es va fer un passadis per que es fes l`ofrena floral de la gent de Maó que va durar una mitja hora . Una vegada realitzada l`ofrena sols quedaba un personatge amb les flors , na Rita que esperaba el seu moment per fer entrega dels dos rams.
Primer el grup es Rebost va realitzar un ball en honor a la patrona de la ciutat , seguidament  en Joan i na Rita es van situar bé al mig del pati de s`ermita i van dedicar un ball a la Mare de Déu de Gràcia a toc de fabiol i tambor .La melodia del " Ball d`es Cossil" va començar a sonar de la ma del fabioler de les festes i els gegants van fer uns alegres i senyorials passos per honrà la patrona de la ciutat.
Una vegada fialitzat el ball ,na Rita va plantar-se front l`imatge de la Verge i van fer entrega dels rams de flors que va lluir durant tot l`acte.
Llavors els geganters ens vam fer una fotografia amb la Mare de Déu de Gràcia com a record d`aquesta edició.
Llavors els gegants van tornar cap a l`Ajuntament on van quedar guardats esperant la pròxima sortida el pregó de festes.

Video de la jornada: