Cercar en aquest blog

dissabte, 16 de novembre del 2013

Romeria a la Mare de Déu de Gràcia 2013


Una vegada acabades les festes  de Sant LLuís els nostres gegants encara tenien molta festa per fer , aquesta vegada a la seva ciutat , durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó , en alguns actes acompanyant els gegants de la ciutat en Tomeu i na Guida i d`altres  sortides on  sols  els nostres gegants són els protagonistes, així avui vos narrarem la romeria a la verge de Gràcia.

El dissabte abans del pregó  a les 17:30 sortia de la plaça constitució la romeria encapçalada per el grup d`Es Rebost , seguits per els nostres gegants Joan i Rita , ella amb una panera plena de flors per entregar a la Mare de Déu de Gràcia , darrera d`ells la banda de música de Maó i molts cavalls i carruatges  que van omplir els carrers de la ciutat camí a l`origen de la festa major, l`ermita de Gràcia.
Els nostres gegants ballaven i ballaven amb els alegres ritmes que marcava la banda de Maó , en uns carres amb molta gent que animaven el pas de la comitiva.
En Joan i na Rita  ja són uns convidats especials en aquest acte de les festes , moltes eres les fotos que es feien d`aquest dia , ja que és una estampa digne , veure els carrers plens de gent vestida del segle XVIII igual que els gegants , sempre és un gust que mostra els nostres origens.
Entre algun dels balls  també es va fer un ball amb el grup Es Rebost  una mostra polida d`unió entre els diferents grups culturals de la ciutat.
També és un moment emotiu el ball davant la gent gran que as Cos de Gràcia , que sempre ho agraeix amb un gran somriure,
Un dels moments també més estimats és l`arribada a l`ermita , allà els gegants es coloquen a cada costat de l`arc central que guarda l`imatge de la patrona de la ciutat  , i marquen el final d`un passadis per on pasen molts maonesos per honrar a sa seva patrona.

Així una vegada tothom ha entregat el ram , la geganta Rita  va tancar l`ofrena  passant per el passadis fins l`arc on va fer una reverencia a la Mare de Déu i es van entregar les flors  que portava en el seu cistell .
Llavors en Joan i na Rita es van plantar davant de la Verge de Gràcia i amb l`unic so del fabiol i tambor van fer el seu ball de lluiment , sols realitzat davant Sant Gaietà , la Mare de Déu del Toro i a la Mare de Déu de Gràcia.
Per acabar l`acte el fabioler va realitzar el popular cant de "Es Mahón" davant els gegants i la gran quantitat de gent  per tancar ja l`acte fins l`any que be.
 video de la jornada: