Cercar en aquest blog

dissabte, 11 de gener del 2014

Sant Antoni , diada de Menorca amb l`estrena del gegant Alfons III el liberal


Avui dia 11 de gener a Maó s`han encetat els actes de la festivitat de Sant Antoni , diada del poble de Menorca  a Maó , organitzat per l`Ajuntament de la ciutat , amb un acte prou especial, la representació de la conquesta de l`illa narrada per els gegants de Maó en Tomeu i na Guida  amb les veus de Vicente Andreu i Susana Dominguez.

La història ens diu que fa molts anys al 1287 Menorca era musulmana , governada per l`almoixerif Abu Umar  dia cinc de gener va arribar al port de Maó el Rei d`Aragó Alfons III el liberal , aquests han estat els altres dos principals personatges de la jornada , destacant la presentació d`Alfons III el nou gegant de la nostra colla que com bé vam dir a la pasada publicació completa el projecte iniciat amb la renovació d`Abu Umar i la nova geganta Nura.

Així avui a les 11 h gegants i geganters han fet un petit recorregut per el centre de la ciutat  junt amb la Banda de Maó que ha interpretat alegres melodies que feien ballar a gegants i públic.
En arribar a la plaça de la conquesta , s`ha realitzat l`ofrena floral a  l`escultura d`Alfons III i els parlaments institucionals  de l`Alcaldesa Agueda Reynes.

Ja a les 12 h la Banda de Música de Maó , el cor de l`Orfeó Maonés es trobaven situats a la plaça  constitució ,la banda ha sonat i han entrat els gegants de Maó ballant , seguidament ha començat la representació i han anat entrant primer l`almoixerif Abu Umar i seguidament El Rei Alfons III,  aquests es tornaven ha retrobar 727 anys després cara a cara per tornar a lluitar per conseguir Menorca .
Els dos gegants han protagonitzat un ball de batalla be al mig de la plaça i llavors Abu Umar s`ha retirat com a perdedor i finalment han tornat els dos a plaça junts amb els gegants de Maó i han ballat dues peces, destacant l`últim ball que era l`himne a Menorca composat per Deseado Mercadal, interpretat per la Banda de Maó i el cor de l`Orfeó Maonés.

Podem dir que el nou gegant Alfons III ha sigut estrenat en un emplaçament ideal , el mateix que fa 727 anys va rebre al vertader rei d`Aragó. Esperem que sigui el començament d`una nova història gegant junt amb tota la resta de figures de la colla de Llucmaçanes .

Benvingut Alfons III un gegant de s`història de Menorca i estrenat durant els dies de sa diada , recordant aquell 1287 que marcà un abans i un després dins s`historia de sa nostra illa.