Cercar en aquest blog

dimarts, 4 de novembre del 2014

Resum d`estiu , es gegants arriben a Ferreries!


Seguint amb el resum d`estiu de la nostra colla , arriba el torn de la nostra passetjada a Ferreries , dins el programa del mercat de nit i ja com a preludi de les festes de Sant Bartomeu 2014 , vam ser convidats a fer el que millor sabem fer , ballar per els carrers i places , en aquesta ocasió per un poble on els gegants no en són habituals però que sempre són ben arribats . Així va ser com dia 15 d`Agost , en Joan  i na Rita que farien la seva primer sortida d`estiu junt amb n`Abu Umar i na Nura van partir dins el camío cap a Ferreries, el dia no acompanyava però geganters i ajuntament estaven ben engrescats , feia un parell d`anys que no es veien gegants per la població i la gent en tenia ganes.


Una vegada a sa plaça de s`ajuntament de Ferreries  davant l`esglesia de Sant Bartomeu davant les mirades atentes dels fillets i no tan fillets que no havien vist mai vestir un gegant.

Així una vegada apunt i ben guapos i amb la batucada dels dimonis de Ferreries apunt , els gegants van començar el passacarrers per la localitat , fent una volta semblant a la que solen fer els capgrossos de Ferreries per Sant Bartomeu , passant per carrer de Sant Barotmeu ,Sa font , carrer Degà Febrer, carrer costa d`es convent, plaça Espanya , avinguda Verge del Toro , mestre obrador , llavors  el geriatric  al carrer fred i de nou a plaça Espanya.
Com sol ser tradició a Ferreries  amb els capgrossos, els gegants també es toraven a cada cap de cantó per fer un ball parats , també ho van fer davant l`Ajuntament  i com no davant el geriàtric fins que van arribar a la plaça Espanya on van realizar 2 balls i es va donar per finalitzada la vetllada.
Molta gent va voler acompanyar els gegants en la seva passetjada , ens vam sentir molt ben acollits al poble de Ferreries  on esperem tornar ben prest.

Una vegada vam acabar va tocar desmontar i partir cap a Sant Climent! on els nostres gegants sortien al dia seguent!
Aquí teniu el video de la jornada a Ferreries!