Cercar en aquest blog

dijous, 8 de gener del 2015

Els gegants Reis Mags surten a ballar de nou!


 Benvolguts companys i seguidors dels nostres gegants una vegada acabades les festes de Nadal , cap d`any i Reis relatarem la que va ser la desfilada del patge reial de Sant Lluís on la nostra comparsa de gegants Reis va sortir convidada per la colla santllüisera i van ballar de la ma de les colles de Sant Lluís i la nostra per donar ambient a la desfilada.

Així va ser com dia 26 de desembre es va estrenar el rei Melcior, que completa la comparsa dels dos gegants ja existents, el Rei Gaspar que és de l`any 2010,i el Rei Baltassar que és de l`any 2012 .
Així va ser com els 3 reis es van desplaçar fins a Sant Lluís per fer alegres balls per acompanyar tota la comitiva.
Aquesta va recorrer tot el poble , sortint de la zona esportiva, junt a la música del cap de fibló , el patge reial amb carruatge i els acompanyants a cavall.


El recorregut va discorrer per el carrer de son parruquet, duc de crillon,  carrer d`Alleman, Pere Tudurí, Lannion, Duc de Crillon i per finalitzar el carrer de Sant Lluís acabant la desfilada davant el nou teatre Albert Camús.
Els gegants van ballar per tot el recorregut  i els geganters van repartir caramels per tots els fillets que ens acompanyavem .
Va ser una volta molt agradable i amb molt d`ambient. Molts fillets volien ballar junt als gegants Reis que al seu pas  deixaven bocabadats a tots als asistens , moltes exclamacions ens van omplir d`alegria , ja que es sentia un " oh que guapos" sortint de molta gent.
Una vegada  finalitzat el darrer ball , els gegants van donar entrada al Patge reial al teatre on va realitzar un parlament  a tots els fillets de Sant Lluís.

Seguidament van portar els gegants al Pla de sa Creu on molta gent va voler immortalitzar-se amb els Reis amb una estampa ben d`aquestes dates.
Llavors els geganters i gegants van anar cap al teatre l`Oar on van resguardar-se i realitzar una bereneta de germanor entre les dues colles.
Hem de dir que no es pot explicar la història dels gegants de Sant Lluís sense nombrar els de Llucmaçanes i igualment no podem passar de llarg dins sa nostra història sense xerrar de Sant Lluís dos pobles germans de gegants amb un gran caliu de germanor entre les seves colles.
D`aquí volem donar les gràcies a la colla santllüisera , l`Ajuntament i el Centre  per la convidada i que sigui per molts d`anys!

Fotos Caty Pascual i geganters
Videos de la desfilada:
Binitv:

 Geganters