Cercar en aquest blog

diumenge, 4 de desembre del 2016

Sa Romeria a la Mare de Déu de Gràcia 2016


Una vegada acabades les festes de Sant Lluís, els nostres gegants es van dirigir novament a casa seva, la nostra ciutat encetava les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, i no podien faltar .
En els actes previs als dies grans, trobem les festes de barriada, en aquest cas , enguany vam participar a la festa d`Es camí d`es Castell  convidats per la casa d`es Poble de Maó. Vam participar amb na Xisca  ja que acabavem d`arribar d`unes festes de Sant Lluís intenses i els nostres gegants estaven en moments de posar-se guapos per festa major.
Un acte molt esperat és la romeria a la Mare de Déu de Gràcia, on els nostres estimats Joan i Rita participen de ja fa uns anys.
Hem de recordar el passat any van ser nombrats confrares d`honor de la Mare de Déu de Gràcia patrona de la ciutat de Maó, fet que mostra que les nostres figures ja formen part de la imatgeria popular de la ciutat , estimats per tota la gent de Maó.
 Així arriba dia 3 de setembre i na Rita es va posar ben polida, devantal de senyora,  ventall, i panera plena de flors naturals per  entregar a la patrona.

En Joan lluia unes roses a la ma del cavac , i així a les 17 :30  acompanyats per la Banda de Maó els gegants  seguien la comitiva encapçalada per Es Rebost,  per el carrer Sant Roc, s`Arraval, Arrovellada de Dalt , ses Moreres , cos de Gràcia i es camí as Cementiri,  en varis punts es van realitzar balls amb la Banda de Música, destacant la ballada que van fer els gegants amb Es Rebost.
Moltes eres les imatges que es feien  al cos de Gràcia, una estampa polida de la gent vestida de menorquí  amb els gegants , els carretons,  i sobretot ambient de festa.
Un moment emotiu, l`entrada al cementiri, on baix el portic de l`ermita  presidia la imatge de la Mare de Déu,  els  gegants com a  dos guardians es van situar un a cada costat de la verge   i es va procedir als balls d`es Rebost, el grup convidat i per finalitzar els dos gegants que van realitzar el ball d`honor , acabant amb un fort aplaudiment de la gent assistent. Seguidament els gegants s`inclinen  i fan l`ofrena floral a la verge i després per primera vegada vam poder realitzar una imatge dels dos gegants , la colla  i la Mare de Déu.

 En pròximes publicacions , les festes de la Ciutat!
Romeria: